Voor het ondergaan van een permanente make-up behandeling dient u rekening te houden met een aantal zaken.

De Voorzorg


● 48 uur voor de behandeling geen; alcohol, aspirine, ibuprofen, prednison, medicijnen en/of pijnstillers met bloedverdunners, drugs en antibiotica gebruiken.

● 48 uur voor de behandeling niet zonnen of onder de zonnebank.

● 72 uur voor de behandeling geen peeling en/of needling behandeling ondergaan.

● Heb je een botox-behandeling of andere liftende ingreep ondergaan, dan is het verstandig minimaal 14 dagen te wachten voordat je een permanente make-up behandeling ondergaat.

● Ben je in verwachting, geef je borstvoeding of ben je pas bevallen, dan kan ik je niet behandelen. Na 6 maanden kan je wel weer een afspraak maken.

● Menstruatie kan de pigmentatie beïnvloeden, de afspraak is dan ook op eigen risico.

● Heb je een operatie ondergaan op de te behandelen zone en is daarbij een litteken ontstaan, dan heeft dat minimaal 8 maanden genezingstijd nodig voordat je een permanente make-up behandeling kan ondergaan. Verstandig is ook om het litteken te laten behandelen door een huidspecialist om het zachter en soepeler te maken voordat je een permanente make-up behandeling ondergaat.

● Heb je een koortslip, een slechte wondgenezing, een huidaandoening op de te behandelen zone, of een verkoudheid en/of griep, dan kan ik je niet behandelen.

● Het is niet aan te raden intensief te sporten in de uren voor de behandeling.

● Kom je voor eyeliners en draag je wimperextensions, dan dien je deze 48 uur voor de behandeling te laten verwijderen door een specialist.

● Heb je een pacemaker en/of ben je hartpatiënt, dan graag toestemming aan je arts vragen.

● Heb je andere medische aandoeningen, deze dan graag van te voren aangeven.

● Houdt er rekening mee dat alle vormen van medicatie de permanente make-up kunnen beïnvloeden.

De Nazorg


Meteen na de behandeling kan de permanente make-up er wat donkerder uitzien. Dit duurt ongeveer een week. Vanaf de 3de dag kunnen er pigment-korstjes ontstaan. Deze mag je er absoluut niet afkrabben. Doe je dit toch, dan kunnen er ontstekingen ontstaan en het pigment kan met de korst verdwijnen. De pigment-korstjes zullen vanzelf loslaten als de huid begint te genezen. Zodra de korstjes van de huid af zijn kan het lijken of het pigment helemaal verdwenen is. Schrik hier niet van, je huid is het pigment aan het verwerken. Pas 5 weken na de pigmentatie kan je het eindresultaat van de eerste pmu-behandeling zien en ook of er nog een nabehandeling nodig is om de puntjes op de i te zetten.

Om het pigmentatieproces zo goed mogelijk te laten verlopen is het noodzakelijk om de volgende nazorg instructies strikt op te volgen;

● Raak de pmu niet of zo min mogelijk aan met je handen. Wanneer dat toch noodzakelijk, was je handen dan eerst grondig.

● eventueel wondvocht mag je, vanaf een half uur na de behandeling, voorzichtig droog deppen met een tissue. Niet Wrijven!

● Voor het slapen met een vochtig wattenschijfje de pmu schoonmaken door voorzichtig te deppen. Droog deppen met een schone tissue en daarna ook weer voorzichtig deppend de pmu-aftercare aanbrengen. In beide gevallen; Niet Wrijven! Dit in de ochtend en de avond weer herhalen en gedurende 5 dagen aanhouden.

● Geen water, dagcrème, lotion of make-up aanbrengen! Bij het douchen en/of wassen van je haar je hoofd goed naar achter houden, zodat de pmu Niet Nat wordt!

● Vermijd voor minimaal 14 dagen het zwembad, de zee, sauna en/of hammam, de zonnebank en ook de zon. Na de 14 dagen altijd een hoge beschermingsfactor (50) aanbrengen op de pmu.

● Totdat de pmu is genezen/ de korstjes zijn losgelaten, kan je beter niet sporten. Zweet (zout) trekt het pigment uit de huid.

● Nabehandeling kan na 5 en tot uiterlijk 8 weken na de behandeling. Dan is dezelfde nazorg weer van toepassing.